SBO Panta Rhei


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Gemeente Deventer

Architect:

AGS, Arnhem

Installatie adviseur:

Valstar Simonis

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2006 - 2009

Omvang:

6685 m2 BVO

Locatie:

Deventer

De gemeente Deventer heeft vervangende nieuwbouw gerealiseerd voor de School voor Speciaal Basis Onderwijs Panta Rhei (kortweg SBO Panta Rhei), de School voor Speciaal Onderwijs Ambelt (kortweg SO Ambelt) en de sporthal Zandweerd.

SBO Panta Rhei biedt plaats aan circa 375 leerlingen. De gebouwoppervlakte bedraagt 3.165 m². SO Ambelt biedt plaats aan circa 100 leerlingen en meet 1.220 m². De sporthal Zandweerd is ondergebracht in het noordelijke deel van de school; biedt ruimte aan drie gymzalen en voldoet aan de eisen NOC/NSF. De oppervlakte bedraagt 2.300 m².

Er is sprake van een samenhangend gebouw, bestaande uit twee bouwlagen. De voetafdruk van beide onderwijsgebouwen bedraagt circa 2.140 m². Elk heeft een eigen toegang.

De opgave van de architect was het ontwerpen van een sober en doelmatig gebouw met een menselijke maat, waarbij de functies van het gebouw herkenbaar dienden te zijn. Aandacht moest er zijn voor de grote verkeersstroom in en buiten het gebouw en het behoud van flexibiliteit in het gebruik.

Het gebouw is open en licht en heeft een vriendelijke, uitnodigende uitstraling. Het gebouw is toegankelijk voor minder validen en is energie besparend en onderhoudsarm.