Studentenwoningen Uilenstede


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

DUWO

Architect:

Studioninedots

Hoofdaannemer:

Heddes Bouw & Ontwikkeling

Installatie adviseur:

Schouten

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2012 - 2013

Locatie:

Amstelveen

Naar een ontwerp van Studioninedots uit Amsterdam is in opdracht van DUWO op de Amstelveense campus Uilenstede studentenhuisvesting gerealiseerd in het Ursem3D® bouwsysteem. De constructie voor deze hoogbouw is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Pieters Bouwtechniek.

Het ontwerp voor de laatste fase bestaat uit een hoogbouw met 11 bouwlagen en een laagbouw met vijf lagen waarin 233 studentenwoningen zijn ondergebracht. De gebouwen zijn onderling met elkaar verbonden door een transparante koppeling. De woningtypen variëren van woningen van 28 m2 met of zonder balkon of met eigen terras en tweekamerappartementen van 42 m2 zonder of met één of twee balkons.

De gevel is op dezelfde manier gemetseld als die van de andere complexen op de campus, waardoor het van binnen en buiten exact dezelfde uitstraling heeft en de beeldkwaliteit van alle 707 woningen volledig gelijk is. De helft van de woningen krijgt een balkon of terras. De woningen voldoen vanzelfsprekend aan de strenge geluidseisen vanwege de nabijheid van Schiphol en aan de eisen die de gemeente Amstelveen aan duurzaamheid en energiezuinigheid stelt. Het project heeft een GPR (duurzaamheids) score van 7,5.