Tuin van BRET


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Architect:

Wouter Valkenier

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2017 - 2017

Locatie:

Amsterdam

Beeldmateriaal:

DOOR architecten

De Tuin van BRET is een project wat is opgestart door een groep van lokale ondernemers die een droom wilden verwezenlijken. Vanuit verschillende achtergronden en vakgebieden maar met een zelfde doel: samen een eigen en inspirerende plek creëren die een zo minimaal mogelijke impact heeft op het milieu maar een zo maximaal mogelijk impuls geeft aan de omgeving. Hiervoor hebben zij op een braakliggend terrein nabij station Amsterdam Slotervaart ontwikkeld tot het eerste circulaire en ambachtelijke bedrijventerrein van Nederland.

Pieters Bouwtechniek heeft aan dit project bijgedragen door middel van constructieadvies voor de paviljoens die zijn opgebouwd uit oude zeecontainers. Het circulair bouwen heeft een belangrijke rol gespeeld tijdens het proces. De fundering bestaat bijvoorbeeld niet uit heipalen die na afbraak van de paviljoens achterblijven in grond, maar uit gestapelde stelconplaten die na de levensduur van het project kunnen worden hergebruikt.

Duurzaam Gebouwd plaatste een verkorte versie van het verslag van de PIT lab sneak preview online.