Vollers


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Vollers Real Estate B.V.

Architect:

Pieters Bouwkunde

Bouwkundig adviseur:

Pieters Bouwkunde

Installatie adviseur:

Barth installatie techniek

Adviseur Infra:

KWS

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2017 - 2021

Omvang:

18000 m2 BVO

Locatie:

Hoogtij

Beeldmateriaal:

Vollers

Op het havengebonden deel van industrieterrein HoogTij komt Vollers, een logistiek bedrijf dat gespecialiseerd is in transport en opslag van goederen, producten en grondstoffen. Vollers bouwt op Hoogtij een innovatieve op- en overslag faciliteit voor de opslag van 75.000 ton cacaobonen in bulk voor Cargill. Een bijzondere samenwerking die voor beide partijen grote voordelen heeft.

De ligging van de nieuwe opslag naast containerterminal De Vrede is niet toevallig. De aanvoer van de cacaobonen vindt grotendeels plaats via de havenfaciliteit van CT Vrede. Daardoor worden de transportafstanden aanzienlijk verkort en wordt de CO2 uitstoot verkleind.

De cacao komt in bulk of in containers aan bij de kade van de terminal van Vollers of bij de belendende Container Terminal van  CTVrede en gaat via transportbanden de magazijnen in. Daar worden de verschillende cacaokwaliteiten gescheiden van elkaar opgeslagen in aparte compartimenten. Vergelijk het met inpandige silo’s. De cacaobonen kunnen naar verschillende criteria apart worden opgeslagen en zijn daardoor direct te traceren

De volautomatische op- en overslag komt de kwaliteit van de cacaobonen ten goede.

Op de daken van de 3 opslagloodsen komen per loods  2.500 tot 3.000 m2 zonnepanelen te liggen.

De verwachtig is dat zomer 2021 de bouw klaar zal zijn.