Cisco Campus


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Cisterra Partners LTD.

Architect:

HOK, London

Hoofdaannemer:

J.P. van Eesteren

Bouwkundig adviseur:

Pieters Bouwkunde

Installatie adviseur:

Ingenieursburo Linssen

Bouwmanagement:

Cisterra Partners LTD.

Bouwfysica:

Peutz & Associés

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

1999 - 2002

Omvang:

56000 m2 BVO

Locatie:

Amsterdam

In het ontwerp van het kantoor/campus zijn dragende gevels toegepast. Mede hierdoor kunnen er grotere kolomvrije ruimtes worden toegepast. Er is in bepaalde gedeeltes van het gebouw gebruik gemaakt van de standaard beukmaat van 7,2 m. Echter in andere delen is een beukmaat van acht tot tien m toegepast.

De innovatieve aspecten zijn bij dit project vooral gelegen in organisatorische zin. Reeds in de DO-fase is er in bouwteam verband opdracht gegeven voor de voorbereiding en uitvoering van de ruwbouw. Dit hield in dat er een enorme tijdswinst is geboekt doordat de prefab engineering is opgestart vanuit het DO-ontwerp. Dit hield wel in dat de constructies van de DO-fase maatgevend en leidend zijn geweest voor alle disciplines (incl. bouwkunde).

Er zijn kanaalplaatvloeren op dragende gevels toegepast. Mede hierdoor konden grotere kolomvrije ruimtes (14 m1) ten behoeve van de ICT laboratoria  toegepast. Ter plaatse van de “Comrooms” zijn verhoogde vloeren en extra koeling toegepast. De opzet van het gebouw is zeer ruim gekozen. Er zijn kolomvrije ruimtes toegepast zodat de indeling aan te passen is aan de eventuele toekomstige wensen en eisen van de gebruiker. Het project heeft een halfverdiepte parkeergarage met een omvangrijk groendek.