Coendersbuurt


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Collectief Particuliere Opdrachtgever

Architect:

Diverse architecten

Hoofdaannemer:

Diverse aannemers

Installatie adviseur:

Diverse adviseurs

Bouwmanagement:

Diverse adviseurs

Bouwfysica:

Diverse adviseurs

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2015 - 2017

Locatie:

Delft

Beeldmateriaal:

HRH Architecten

Het project Coendersbuurt is een onderdeel van het plan ‘Nieuw Delft’. Dit plan omvat de herontwikkeling van het spoorzonegebied in Delft. Onder het plan valt onder andere de ontwikkeling van drie nieuwe woonwijken, te weten: de Coendersbuurt, het Van Leeuwenhoekkwartier en het Abwoudtsehof. De Coendersbuurt blok A bestaat uit 25 woningen en een appartementencomplex. Bij het ontwerp van de woningen is aan de toekomstige bewoners de mogelijkheid geboden om een woning naar eigen ontwerp te bouwen. Hierdoor ontstaat een divers straatbeeld met woningen van verschillende breedte, hoogte (3 á 4 bouwlagen) en ontwerp. Pieters Bouwtechniek verzorgd het constructieve ontwerp van 24 van deze woningen. 

De woningen zijn in de basis opgebouwd uit dragende (ankerloze) kalkzandsteenwanden waartussen betonvloeren worden aangebracht. De hoogte van de woningen varieert tot maximaal 3 á 4 bouwlagen en de breedte van de woningen varieert van ongeveer 5 meter tot maximaal 8 meter. De stabiliteit wordt verzorgd door stabiliteitswand(en) in de woning, of stabiliteitsportalen in de gevel. 

De woningen worden optioneel onder andere uitgevoerd met een kelder, vides, en/of de mogelijkheid tot het realiseren van een extra verdieping.