Docklands


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Vink Bouw

Architect:

Marcel Lok Architect

Hoofdaannemer:

Vink Bouw Nieuwkoop

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2010 - 2016

Omvang:

7500 m2 BVO

Locatie:

Amsterdam

Beeldmateriaal:

Luuk Kramer

Voor kavel 12 in Buiksloterham in Amsterdam is een energie-neutraal woon/werkgebouw ontwikkeld, naar ontwerp van Marcel Lok Architect.

In de laagbouw bevinden zich bedrijfsunits en een parkeergarage op de begane grond, en op de verdieping compacte studio's. Op de parkeergarage liggen een collectieve daktuin en de buitenruimtes en entrees tot de studio's. De dertig meter hoge toren heeft vier appartementen per bouwlaag en een gemeenschappelijk dakterras.

In de opzet van het gebouw is rekening gehouden met een grote mate van flexibiliteit in schakeling en indeling van ruimtes en een uitwisseling van programma. Het dak van de toren is voorzien van bomen, een symbolische verwijzing naar de 13e eeuwse Guinigi toren in Lucca en symboliseert het duurzame karakter van Docklands.