Hyde Park blok 29


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

HP Ontwikkeling 29 C.V. en Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling Speciale Projecten B.V.

Architect:

Team V architecten

Hoofdaannemer:

Ballast Nedam

Installatie adviseur:

Hiensch Engenering

Bouwfysica:

Blonk Advies

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2017 - 2025

Omvang:

40000 m2 BVO

Locatie:

Hoofddorp

Beeldmateriaal:

Hyde Park blok 29 Hoofddorp

Hyde Park Ontwikkeling 29 C.V. is gestart met de ontwikkeling van Hyde Park, een herontwikkeling van het verpauperde kantorenpark Beukenhorst-West in Hoofddorp. In dit gebied wordt een nieuwe stadswijk gecreëerd met een hoogstedelijke uitstraling inclusief winkels, horeca en gemaks-voorzieningen. De wijk ligt direct naast station Hoofddorp en op loopafstand van het winkelcentrum van Hoofddorp en met een prachtig stadspark direct naast de deur.

Blok 29 ‘Knightsbridge’ krijgt een oppervlakte van ca. 38.000 m2 bvo. Het gebouw bestaat uit ca. 400 wo-ningen variërend van ca. 45 m2 (starters), 70 m2 (middensegment) tot 160 m2. In de plint aan de Planeten-weg worden commerciële functies gevestigd. Onder het gebouw komt een parkeergarage. 

IC Netherlands ontwikkelt Blok 29 namens Hyde Park samen met de bouwteampartners TeamV Architec-tuur, Smit’s Bouwbedrijf, Pieters Bouwtechniek, Hiensch Engineering, DPA Cauberg-Huygen en Vaecon bouwkostenadviseurs.

Pieters Bouwtechniek is de hoofdconstructeur van Gebouw 29 ‘Knightsbridge’. Dit gebouw wordt volledig BIM uitgewerkt en de bouw start Q4 2022.