Onderwijscampus NHTV


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

NHTV Breda University of Applied Sciences

Architect:

Inbo

Installatie adviseur:

Deerns

Bouwfysica:

DGMR

Hoofdaannemer:

Mertens bouwbedrijf

BIM coordinatie:

Inbo

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2015 - 2020

Omvang:

31000 m2 BVO

Locatie:

Breda

Beeldmateriaal:

© 2019, JDVF | Inbo | Pieters Bouwtechniek

Om kruisbestuiving en synergie te bevorderen transformeert NHTV Breda University of Applied Sciences haar hoofdlocatie de komende jaren naar een internationale onderwijscampus. 

Vijf academies, elk met een zeer eigen karakter en identiteit en elk op hun eigen manier zeer succesvol, worden gehuisvest op één locatie nabij het centrum van Breda. Twee bestaande NHTV gebouwen en een naastgelegen, recent aangekocht klooster worden samen met het omliggende terrein heringericht tot een moderne en inspirerende onderwijsomgeving. Op de campus komt een centrale ontmoetingsplek, waar een belangrijk deel van de gemeenschappelijke activiteiten plaatsvindt, omdat kennisontwikkeling en onderwijs nu eenmaal vakgebied en academie overstijgen. 

Behalve de campus komen op het terrein een grote multimedia library in het klooster, een business centre in het huidige hoofdgebouw, restaurants en recreatie- en sportfaciliteiten.

Naast duurzaamheid in de gebouwen en installaties ligt de focus op gezondheid en duurzaam gedrag. In samenwerking met NHTV is een mobiliteitsplan opgesteld gericht op duurzaam vervoer van en naar de campus. De campus zelf wordt ingericht als een groene, parkachtige omgeving met veel mogelijkheden voor recreatief sporten en bewegen, vrij toegankelijk voor iedereen.  

Bronnen: Inbo  en Stichting NHTV Internationale Hogeschool Breda 

NHTV Breda University of Applied Sciences liet een video maken van het interieur van het klooster.

Ook liet NHTV Breda University of Applied Sciences een video maken van het nieuwe H gebouw.

En als laatse nog een overzicht van het gehele project.