Campus BUas (Breda University of Applied Sciences)


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Breda University of Applied Sciences

Architect:

Inbo

Hoofdaannemer:

Mertens bouwbedrijf

Installatie adviseur:

Deerns

Bouwfysica:

DGMR

BIM coordinatie:

Inbo

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2015 - 2020

Omvang:

31000 m2 BVO

Locatie:

Breda

Beeldmateriaal:

© 2019, JDVF | Inbo | Pieters Bouwtechniek

Breda University of Applied Sciences (BUas) is een middelgroot opleidingsinstituut voor hoger onderwijs gevestigd in Breda. Aan de instelling studeren meer dan 7500 Nederlandse en buitenlandse studenten. Tot en met 31-8-2018 stond de hogeschool bekend onder de naam NHTV internationaal hoger onderwijs Breda.

Om kruisbestuiving en synergie te bevorderen transformeert BUas haar hoofdlocatie de komende jaren naar een internationale onderwijscampus. 

Vijf academies, elk met een zeer eigen karakter en identiteit en elk op hun eigen manier zeer succesvol, worden gehuisvest op één locatie nabij het centrum van Breda. Twee bestaande BUas gebouwen en een naastgelegen, recent aangekocht klooster worden samen met het omliggende terrein heringericht tot een moderne en inspirerende onderwijsomgeving. Op de campus komt een centrale ontmoetingsplek, waar een belangrijk deel van de gemeenschappelijke activiteiten plaatsvindt, omdat kennisontwikkeling en onderwijs nu eenmaal vakgebied en academie overstijgen. 

Behalve de campus komen op het terrein een grote multimedia library in het klooster, een business centre in het huidige hoofdgebouw, restaurants en recreatie- en sportfaciliteiten.

Naast duurzaamheid in de gebouwen en installaties ligt de focus op gezondheid en duurzaam gedrag. In samenwerking met BUas is een mobiliteitsplan opgesteld gericht op duurzaam vervoer van en naar de campus. De campus zelf wordt ingericht als een groene, parkachtige omgeving met veel mogelijkheden voor recreatief sporten en bewegen, vrij toegankelijk voor iedereen.  

Bronnen: Inbo  en Stichting BUas

BUas liet een video maken van het interieur van het klooster.
​​​​​​​

Ook liet NHTV Breda University of Applied Sciences een video maken van het nieuwe H gebouw.

En als laatse nog een overzicht van het gehele project.