Physics


Betrokken partijen

Opdrachtgever:

Technische Universiteit Delft

Architect:

Ector Hoogstad Architecten

Installatie adviseur:

Royal HaskoningDHV

Bouwfysica:

Royal HaskoningDHV

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2021 - 2026

Omvang:

23000 m2 BVO

Locatie:

Delft

Beeldmateriaal:

Impressies: Ector Hoogstad Architecten

Op de TU Delft Campus wordt momenteel een nieuwbouwproject gerealiseerd: Physics. Dit moderne gebouw maakt deel uit van een grotere ontwikkeling in het zuidelijke deel van de campus. Het is speciaal ontworpen als een geavanceerd onderwijs- en onderzoeksgebouw voor de faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW) van de universiteit.

Binnen dit nieuwe gebouw zullen de afdelingen Imaging Physics (ImPhys), Quantum Nanoscience (QN) en het specifieke onderwijsprogramma voor de opleiding Physics van TNW hun nieuwe onderkomen vinden. Daarnaast biedt het gebouw ook ruimte aan diverse ondersteunende diensten. Met een totaal vloeroppervlak van ongeveer 23.000 m2, ligt de nadruk in het gebouw voornamelijk op onderzoeksruimten. Deze ruimten kunnen worden ingedeeld in vijf hoogwaardige labtypen. Daarnaast zijn er ook kantoorruimten, algemene ruimten en practicumlokalen aanwezig.

Voor het programma zijn er strikte eisen gesteld, waaronder een beperkte gevoeligheid voor magneetvelden (minder dan 20nT), trillingsniveaus (tot VC-F niveau) en er zijn hoge ambities op het gebied van duurzaamheid.