Villa nabij Hilversum


Betrokken partijen

Opdrachtgever:

Privé

Architect:

Kraaijvanger Architects

Hoofdaannemer:

Eveloc

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2019 - 2022

Omvang:

300 m2 BVO

Locatie:

Omgeving Hilversum

Beeldmateriaal:

Christian Richter

Op een prachtig gelegen perceel in het groen ligt deze bijzondere villa. Het woonhuis ligt aan het water en is aan die zijde zeer transparant dankzij de volledig glazen wanden. Langs het water loopt een buitenruimte die bestaat uit een gevlinderde betonvloer. De villa bestaat uit een woonhuis met een bijgebouw met schuur en garage.

Het woonhuis omvat één bouwlaag. De constructie bestaat uit een in het werk gestorte kruipruimtevloer gefundeerd op palen met daarop funderingsbalken die één constructief geheel vormen met de kruimpruimtevloer. Op de funderingsbalken ligt een PS-isolatievloer. De opbouw bestaat uit een staalconstructie die op de funderingsbalken is gemonteerd. De dakconstructie bestaat uit stalen liggers met daartussen een houten balklaag met daarop underlayment.

De stabiliteit van het woonhuis wordt geborgd door stalen windverbanden opgenomen in de binnenwanden en het dak wordt voorzien van stalen windverbanden zodat een schijf ontstaat.

Het bijgebouw omvat één bouwlaag. De constructie bestaat uit in het werk gestorte betonvloeren op funderingsbalken gefundeerd op avegaarpalen. De opbouw bestaat uit een houtconstructie en wordt gestabiliseerd door de HSB-wanden.